Νέα

ALLIANCE 10o Δελτίο Τύπου

ALLIANCE 10o Δελτίο Τύπου

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

Παρασκευή 03/11/2017, Βόλος

Επιτυχής πραγματοποίηση των σεμιναρίων «Νέων ερευνητών» και «Εκπαιδευτών» του έργου ALLIANCE στη Ρίγα, Λετονία

Η κοινοπραξία του έργου ALLIANCE διοργάνωσε δύο σεμινάρια «Νέων ερευνητών» και «Εκπαιδευτών» στη Ρίγα της Λετονίας στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2017, κατά τη διάρκεια του 17th International Conference on RELIABILITY and STATISTICS in TRANSPORTATION and COMMUNICATION (RelStat-17).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου των «Εκπαιδευτών», οι διδάσκοντες και συμμετέχοντες του 1ου Θερινού Σχολείου του έργου ALLIANCE (1st ALLIANCE Summer School “Sustainable Transport Interchange Program (STIP) – Part 1: Freight transportation”) παρείχαν ανατροφοδότηση σχετικά με το πρόγραμμα του σχολείου, ενώ οι καθηγητές του Ινστιτούτου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών (ΤΤΙ) παρουσίασαν το όραμά τους για την εισαγωγή των μαθημάτων του προγράμματος STIP στο υπάρχον ή νέο πρόγραμμα σπουδών του TTI. Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εταίροι του έργου ALLIANCE, Λετονικές δημόσιες αρχές και ακαδημαϊκοί από τις χώρες της Βαλτικής και η κα Inta Rozensteine, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος Οικονομικών και Ανάπτυξης του υπουργείου Μεταφορών της Λετονίας και μέλος του Scientific Excellence and Innovation Assurance Panel του έργου ALLIANCE, ενώ γίνανε συζητήσεις για την περαιτέρω βελτίωση και τα μελλοντικά βήματα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου «Νέων Ερευνητών» με τίτλο “Sustainable Transport Interchanges”, 20 μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές από τη Λετονία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Καζακστάν και την Ιαπωνία παρουσίασαν με επιτυχία έντεκα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις παρουσιάσεις που σχετίζονται με τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα υπό τον συντονισμό της Αναπλ. Καθ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευτυχίας Ναθαναήλ και Καθ. του Ινστιτούτου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Λετονίας Irina Yatskiv (Jackiva).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου (http://alliance-project.eu/) ή επικοινωνήστε με:

Συντονιστής έργου: Υπεύθυνοι διάχυσης έργου:
Prof. Irina Yatskiv (Jackiva)
Transport and Telecommunication Institute
Ρίγα, Λετονία
Τηλ: +37167100544
Email: Jackiva.I@tsi.lv
Ευτυχία Ναθαναήλ, Γιάννης Αδάμος
Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (TTLog)
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Βόλος, Ελλάδα
Τηλ: +302421074164, +302421074158Εmail: enath@uth.gr, giadamos@civ.uth.gr