Μαρία Καρατσόλη

Επιστημονικός Συνεργάτης

Η Mαρία Καρατσόλη αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2012. Το 2015, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα ‘Συστήματα Μεταφορών’ από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Technische Universitaet Muenchen – TUM) με ειδίκευση στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS).

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην έδρα της Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΤUM, καθώς και ως συγκοινωνιολόγος μηχανικός στην GEVAS HUMBERG & PARTNER, εταιρεία που ασχολείται με συγκοινωνιακές μελέτες στο Μόναχο. Συμμετείχε σε μια σειρά από μελέτες συμπεριλαμβανομένων της συλλογής δεδομένων με χρήση συσκευών ANPRS και Bluetooth καθώς και της αποτύπωσης δικτύου γερμανικών αυτοκινητοδρόμων.

Αυτή τη στιγμή, η κα Καρατσόλη είναι ερευνήτρια του Εργαστηρίου Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΤΤLog), υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Οι ερευνητικές δραστηριότητές της εστιάζουν στα ευφυή συστήματα μεταφορών (ITS), στον σχεδιασμό μεταφορών, στην micro- και macro-προσομοίωση δικτύων μεταφορών, στην οδική ασφάλεια, τα “μεγάλα δεδομένα” στις μεταφορές και στα logistics. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 10 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Μαρία Καρατσόλη
Διεύθυνση
Εργαστήριο TTLog Πεδίον Άρεως, 383 34 Βόλος