Κωνσταντίνος Παπουτσής

Επιστημονικός Συνεργάτης

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1984, σπούδασε Αγρ. & Τοπογράφος Μηχανικός (2008) και έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού (2010) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από το 2010 έως και το 2015 συνεργάστηκε ως ερευνητής με το ΕΚΕΤΑ/Ινστιτούτο Μεταφορών, έχοντας εργαστεί σε ερευνητικά έργα σχετικά με την αστική κινητικότητα και την εφοδιαστική, διεθνή logistics, logistics λιμένων και θαλάσσιες μεταφορές, αξιολόγηση απόδοσης κόμβων μεταφορών, διαχείριση αποθήκης, κ.α.. Το Σεπτέμβριο του 2015 ξεκίνησε να εργάζεται στο Department of Transport and Regional Economics του Universiteit Antwerpen, στο ερευνητικό έργο ‘Stedelijke logistiek and mobiliteit’ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Φλάνδρας.

Στα πλαίσια ερευνητικών πρωτοβουλιών (Ορίζοντας 2020, 7ο ΠΠ, INTERREG, εθνικά) στις οποίες έχει λάβει μέρος, συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (TTLog), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέρος της ευρωπαϊκής ‘βιομηχανίας’ μεταφορών.

Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (TTLog) και του Universiteit Antwerpen (School of Applied Economics). Η έρευνά του εστιάζει στην αστική εφοδιαστική λιανικής και στην ανάλυση κόστους: εσωτερικό και εξωτερικό κόστος, αστικές πολιτικές και επιπτώσεις στις δομές κόστους των μεταφορέων, ανάλυση βιωσιμότητας καινοτόμων υπηρεσιών, κ.α. Η έρευνα εφαρμόζεται στο επιχειρησιακό πλαίσιο διεθνούς εταιρείας λιανικής.

Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με Βιομηχανικά Οικονομικά, Εμπορευματικές Μεταφορές, Οικονομικά της Ευημερίας, Επιχειρησιακή Έρευνα, κ.α. Έχει χρησιμοποιήσει – μεταξύ άλλων – το εξής λογισμικό για ερευνητικούς σκοπούς: SPSS, Rproject, MicrosoftOffice, ArcGIS και COPERT.

Στον ελεύθερο χρόνο προτιμά την κολύμβηση και την ιστιοπλοϊα. Εκτός αυτών, ενδιαφέρεται για την πολιτική ιστορία και τα διεθνή οικονομικά.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και μερικά Ολλανδικά.

Κωνσταντίνος Παπουτσής
Διεύθυνση
Εργαστήριο TTLog Πεδίον Άρεως, 383 34 Βόλος