Νέα

ALLIANCE 5ο Δελτίο Τύπου
,

ALLIANCE 5ο Δελτίο Τύπου

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

Τρίτη 01/11/2016, Βόλος

ALLIANCE: Σεμινάρια “Εκπαίδευση εκπαιδευτών” & “Νέοι Ερευνητές” στη Ρίγα της Λετονίας

Προκειμένου να στηρίξει τη βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης / κατάρτισης, η κοινοπραξία του ALLIANCE διοργάνωσε δύο σεμινάρια με τίτλους “Εκπαίδευση εκπαιδευτών” και “Νέοι ερευνητές” στη Ρίγα της Λετονίας από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2016, κατά τη διάρκεια του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου “Reliability and Statistics in Transportation and Communication” (RelStat-16).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου “Εκπαίδευση εκπαιδευτών”, το υλικό των 12 μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος του έργου “Βιώσιμοι Συγκοινωνιακοί Κόμβοι” παρουσιάστηκε συνοπτικά από τους εκπαιδευτές των αρμόδιων ινστιτούτων. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτές τροφοδότησαν με σχόλια και επισημάνσεις το υλικό των μαθημάτων και συζήτησαν με τους παρουσιαστές των μαθημάτων πιθανές προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά το θερινό σχολείο το 2017 στη Λετονία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου “Νέοι ερευνητές”, συνολικά 9 μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από τη Λετονία, την Ελλάδα και τη Γερμανία παρουσίασαν την ερευνητική τους εργασία. Τα θέματα από τις παρουσιάσεις κάλυψαν τους τομείς της μοντελοποίησης των μεταφορών, των logistics και της αξιολόγησης του συγκοινωνιακών συστημάτων. Στη συνέχεια, έλαβε χώρα μία συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων με σκοπό την ανάπτυξη πιθανών ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ των ινστιτούτων.

Η κοινοπραξία του ALLIANCE είχε προσκαλέσει τον Prof. Dr.-Ing. Klaus Richter, από τη Γερμανία, ο οποίος παρουσίασε τον ρόλο των RFID στην εφοδιαστική αλυσίδα και την παραγωγή, και τον καθηγητή Massimo Merlino, από την Ιταλία, ο οποίος έκανε μία παρουσίαση σχετικά με την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα των μελλοντικών εφοδιαστικών αλυσίδων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

Συντονιστής έργου:

Prof. Irina Yatskiv (Jackiva)
Transport and Telecommunication Institute
Ρίγα, Λετονία
Τηλ: +37167100544
Email: Jackiva.I@tsi.lv

Υπεύθυνοι διάχυσης έργου:

Ευτυχία Ναθαναήλ, Γιάννης Αδάμος
Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (TTLog)
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Βόλος, Ελλάδα
Τηλ: +302421074164+302421074158
Email: enath@uth.grgiadamos@civ.uth.gr

Η επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.alliance-project.eu